Thrianta wint van Devinco

Afgelopen zaterdag stond er een belangrijke wedstrijd voor de boeg. Bij winst blijft Thrianta in de strijd om te promoveren. Mocht Devinco winnen waren zij al zeker van promotie.

In de aanval van Thrianta begonnen Wouter Neutel, Jonathan Verstegen, Merel Bruinsma en Amber Leffers. In de verdediging begonnen Maarten Stam, Nick Winkel en de zusjes van der Hoop.

In het begin ging de wedstrijd gelijk op, vanaf het begin was er spanning en druk van beide kanten. Het lukte Devinco om een voorsprong van 9-5 te creëren. Van beide kanten kwamen nog een aantal punten waarmee we de rust in gingen met een stand van 12-9. In de rust even frisse moed verzamelend en met opgeheven hoofd stapten we weer het veld in voor de tweede helft. Thrianta had maar één doel en dat was winnen.

Thrianta begon erg scherp aan de tweede helft en kwam zo terug tot een score van 12-13. Ook hierna ging het weer gelijk op maar gaven de Thriantanen de voorsprong bijna niet meer uit handen. Aan beide kanten werd er nog gescoord en zo bleef het spannend tot de laatste minuten. Kimberley van der Hoop schoot het vlaggenschip naar de overwinning door in de laatste minuut de winnende goal te scoren. Met een eindstand van 23-24 gingen de twee punten mee naar Hoogeveen.

Volgende week speelt Thrianta een thuiswedstrijd om 16:40 tegen Blauw Zwart, zien we jullie daar?